Fysiskt finns vi på Vårsta i Härnösand. Här har vi fina lokaler som vi bland annat använder för våra utbildningar, kurser och evenemang.
Vid önskemål så kommer vi även ut i landet och möter upp där ni som kunder och deltagare önskar vår kompetens.
Var?
Vårat fokus ligger på stabiliserande och resursstärkande kunskaper och verktyg som ökar egenkraften hos våra deltagare och som i bästa fall leder till insikter och mycket positiv förändring.
Hur?
Vårsta HUR består av ett team berikat av mångfald och kompetens som täcker upp olika områden som leder till ett ökat välmående hos våra deltagare. När vi inte har kompetensen i vårt team så tar vi även hjälp från vårt breda nätverk.
Vem?
Vårat mål är att ge kompetens och nya insikter kring vad som påverkar hur vi mår och hur vi kan agera på konstruktiva sätt då livet är utmanande. Kurser erbjuds till er som vill utveckla dessa förmågor samt till dig som i arbetet kommer i kontakt med människor som lider av någon form av stressrelaterad psykisk problematik och ohälsa.
Vårstas verksamheter, Grön Helhet och Resurscentrum för Traumastöd, har uppmärksammats på behovet som finns, av förebyggande och resursstärkande insatser för människor med olika typer av stresspåslag. Vårt upplägg bygger på beprövade kraftfulla tekniker för återhämtning och stressreduktion med inspiration från Modum Bad i Norge och ARQ45 i Amsterdam.
Vi jobbar i samverkan med bland annat
Några kommentarer från våra kursdeltagare
Jag har blivit lugnare och mer stabil.
Jag har fått mer förståelse för mig själv och blivit snällare mot mig själv.
Vad ska jag ska göra för att må bra, hur jag tar mig dit.
Insikten om att man kan ändra tankespåren i hjärnan och träna på att må bättre.
Anne Wigren
Verksamhetschef
Människor har alltid intresserat Anne och hon bestämde sig tidigt för att det var det hon ville arbeta med. Anne har idag 30 års erfarenhet av sociala verksamheter, offentliga liksom eget företagande i 15 år.
Linda Fransson Wallin
Projektansvarig och kursledare
Linda är licensierad mental tränare och Vårsta HUR's projektledare med många års erfarenhet inom behandling och kursverksamhet för stress och traumaproblematik. Hon är även en förträfflig föreläsare!
Catrin Johansson
Kursledare
Catrin är grundskoleläraren som vidareutbildat sig inom fysisika stressreduceringsmetoder och nu arbetar som kursledare inom Vårsta HUR. Hon är bland annat T.R.E instruktör och håller i den neuromotoriska träningen.
Per Mossegård
Utbildningsledare
Per har arbetat på Vårsta i dryga 25 år och har en mycket lång erfarenhet av arbete med krishantering, krisberedskap, utbildningar och övningar. Han har ett förflutet som intensivvårdssjuksköterska och vårdlärare.
Stefan Brattfeldt
Utbildningsledare
Stefan har sin grundutbildning som socionom. Han är också utbildad drogterapeut samt har ett antal utbildningar inom ledarskap, konflikthantering och framför allt krishantering.
Arpan Grafström
Digital produktion & design
Arpan har ett brinnande intresse för att förstå hur digitala processer och personlig utveckling kan samverka här på Vårsta HUR. Han håller även på att utveckla program och liknande för ungdomar och unga vuxna.
Här kan du lära känna oss lite närmare
Våra mål
Medvetenhet
Tillhörighet och trygghet
Stärka sina egna resurser
Nya perspektiv och förhållningssätt
Nyfikenhet - Träning Tålamod Tillit
Se fler möjligheter som öppnar andra val
Sundare relation med sig själv och andra
Kunna självreglera och trygga sig själv
Må bättre och fungera bättre
Självtillit
Egenkraft
Kursverksamhet i gruppform för stress-och traumaproblematik
Föreläsningar/workshops för yrkesverksamma och allmänhet
Verksamt koncept som komplement till vårdgivande instanser
Kan dockas in i andra verksamheter och organisationer i valfri skala
Citat från slutrapporten 2024
Deltagarnas mående påverkas i positiv riktning av att de deltar i projekt Vårsta HUR. Den positiva utvecklingen sker både under själva kursperioden och deltagarna fortsätter att utvecklas positivt även efter att kursen har avslutats. Utvärderingen kan verifiera positiva och hållbara resultat upp till minst 12 månader efter kursavslut.
Tydliga samhällsekonomiska effekter skapas genom att deltagare kan återgå i arbete alternativt undviker sjukskrivning. Viktiga framgångsfaktorer är personalens bemötande, deltagande i grupp och att deltagarna ges kunskap, verktyg och metoder att själva ta ansvar för sitt mående."